BLOCKCHAIN: VENT DE CANVI

06 Novembre 2017

El Blockchain és un tipus de tecnologia que té el poder de canviar la nostra relació i comprensió del món digital.

 

Aquesta “cadena de blocs”, va néixer en l'auge del Bitcoin, ja que és un sistema de codificació de la informació que està per darrere d'aquesta moneda virtual i que sustenta tota la seva estructura. Poc després va demostrar la capacitat que tenia i totes les aplicacions en les quals podia integrar-se.

Segons Alex Preukschat, consultor i expert en Blockchain, és una infraestructura que et permet construir sobre internet, i crear una altra capa sobre la qual les persones van a poder intercanviar valor entre elles.

El seu funcionament és senzill:

  1. La informació enviada s'ordena en cadenes de blocs
  2. Els nodes de la xarxa distribuïda s'encarreguen de verificar les dades
  3. Si donen el vistiplau i hi ha consens, la informació és validada
  4. La informació és rebuda.

És totalment segur, la informació no pot ser esborrada i la xarxa no necessita intermediaris. Gràcies a aquests factors, es pot prescindir dels intermediaris que abans eren necessaris per donar "seguretat" a l'usuari. Es reemplaça la confiança per la veritat matemàtica.

Com en el cas dels smart contracts. En comptes de signar un paper i que un tercer vés-li pel compliment del contracte, en signar un contracte intel·ligent es dóna el OK a una app. El contracte s'executa automàticament en complir-se les condicions signades per ambdues parts.

Pràcticament tots els sectors poden trobar utilitat si ho apliquen de manera apropiada, com el sector de la salut o el del transport. El Blockchain contribueix a millorar els seus processos de negoci i a descobrir nous models.

Des que Satoshi Nakamoto iniciés la travessia dels Bitcoins, Blockchain s'ha convertit en la nova tendència en el panorama tecnològic. Es podria dir que és un vent de canvi que comporta una nova dimensió que permutarà els nostres patrons i codis.

Bloc Categories