I Congrés de l´Acció Social Inclusió.cat

10 Juliol 2017

Els dies 6 i 7 de juliol es va a dur a terme el primer congrés dedicat a l´acció social, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic.

 

Varen ser unes jornades en les que es va poder prendre el pols de les accions que s’estan prenent per tal de poder donar un millor servei a la població des dels serveis socials i com han evolucionat aquests en els darrers 30 anys.

 

Es va abordar la necessitat de l’atenció i la integració sanitària i social, per tal de poder participar i promoure en la transformació del model actual i garantir una atenció integral centrada en la persona per donar resposta a les seves necessitats. El PIAISS assumeix aquesta missió i està desenvolupant una sèrie d´accions i plans per tal d´aconseguir-ho.

 

El Congrés va constar de 4 sessions plenàries i de tres sessions paral.leles.

Les sessions plenàries es centraren en:

  1. Les persones en el centre de l´atenció integrada social i sanitària
  2. Nous reptes per als professionals dels serveis socials en l´atenció integrada social i sanitària
  3. Partenariats territorials per al a provisió de serveis socials i de salut integrats
  4. Claus per a la transformació del sistema de serveis socials per l´atenció integrada de  les persones

Es va comptar amb ponents d’alt nivell que varen dinamitzar les jornades com: Fernando Fantova, Rafael Bengoa, Manuel Aguilar, Dolors Rusinés, Don Reding, Marta Fabà, Conxita Barbeta, Teia Fàbregai Mercè Generó, entre d´altres.

A les sessions paral·leles es van presentar experiències en l´entorn social i sanitari que han estat desenvolupades en tot el territori, mostrant el treball realitzat i l´entorn col·laboració entre ambdós sistemes amb les seves carències actuals.

Com a conclusió es va extreure la bona feina realitzada durant tot aquest temps i la seva evolució, la necessitat de fer un esforç per poder dur a terme els canvis necessaris a nivell jurídic, econòmic i tècnic, per poder realitzar el canvi de paradigma, per  dotar a la societat d´uns sistemes que siguin interoperables entre els serveis socials i salut per tal de poder tenir una visió centrada en les persones, per agilitzar i facilitar la seva assistència.

 

Bloc Categories