Sessió : Sessió tècnica sobre CIM-10 MC/SCP – UNITSS

10 November 2017

El passat dia 31 d’octubre IN2 va estar present a la sessió tècnica de CIM-10-MC/SCP, una jornada promoguda per UNITSS (associació catalana de professionals d’informàtica de la salut).

Aquesta sessió s’ha dut a terme a l’Auditori de l’edifici docent Sant Joan de Déu, i ha tingut una durada de 2hores, el focus principal de la mateixa era els professionals del sector i l’administració en la transició a l’ús de la classificació CIM-10.

A la taula rodona ha estat presidida per: Sra. Bosch, responsable de la oficina e-salut, la Dra. Bustins, cap de la divisió d’anàlisi de la demanda i l’activitat del CatSalut; el Dr. Garcia Eroles, gerent de sistemes d’informació del CatSalut; el Dr. Vilardell, responsable de catàlegs i estàndards de l’oficina e-salut, el Sr. Casaoliva, tècnic de la gerència de SI del CatSalut; el Sr. De Vidal, tècnic de la gerència de SI del CatSalut i la Sra. Gil, tècnica de la gerència de SI del CatSalut; i moderada per el Sr. Gutiérrez, Director de sistemes d’informació del CSAP.

La jornada, s´ha estructurat en quatre blocs a tractar respecte als objectius i requisits marcats per l’administració per el canvi de codificació en l´enviament de les dades.

· Fitxers del catàleg CIM-10-MC/SCP

· El software d´ajuda a la codificació

· Impacte en els registres

· Facturació i contractació de l´activitat

 

El canvi a codificació CIM10 entrarà en vigor el proper 1 de gener. Tanmateix el sistema d´enviament de la gestió de la informació canviarà en el primer trimestre deixant-se d´enviar la mateixa en fitxers i passant a utilitzar els WS que l´administració posarà a la disposició dels proveïdors de salut.

S´ha fet palesa la necessitat de poder comptar amb una eina que faciliti tant als professionals clínics com per els documentalistes per a la codificació i des de l´administració han dit que al mes de desembre es publicarà el concurs per tal de que al 2018 es pugui desenvolupar i posar en marxa.

Categorías

  • Salut y Afers Socials