IN2 col·labora amb el BID (Banc Interamericà de Desenvolupament) en un interessantíssim projecte sobre història clínica compartida des del 2018.
En aquest projecte, Health Information Technology Marketplace for LAC, hem aplicat la nostra metodologia M3 (Maturity Model Methodology) per ajudar els països de Llatinoamèrica i el Carib a identificar en quin punt de maduresa està la seva història clínica compartida nacional i què han de fer per millorar-la.Hem creat instruments per analitzar i mesurar el grau de maduresa de la història clínica compartida de qualsevol país, no només des d’un punt de vista de la Tecnologia, sinó també tenint en compte aspectes com la mentalitat dels professionals assistencials o les regulacions o normatives que donen suport i impulsen una evolució cap a la història clínica compartida.
Una de les activitats que més acceptació ha tingut en els països són els tallers presencials que es van realitzar per exemple a El Salvador o Jamaica, en els quals representants de les autoritats de salut de país podien realitzar l’exercici d’analitzar i avaluar la seva història clínica compartida amb el nostre instrument.
No obstant això, en aquests temps tan complicats per a les relacions presencials, hem hagut de re-inventar-nos i adaptar-nos per seguir apropant el projecte a les persones que han de prendre decisions a cada país: ara els nostres tallers s’han transformat en sessions virtuals.
Són sessions de menor durada, però potser per això més eficients, i on, a més, per la facilitat que representa connectar un a un sistema de videoconferència, el nombre d’assistents s’ha més que triplicat.
D’altra banda, el menor cost econòmic que representen aquests tallers virtuals ha permès a l’BID estendre la iniciativa a més països dels inicialment previstos.
En suma, encara que la situació provocada pel COVID-19 té moltes repercussions negatives, no es pot negar que alguna cosa positiva hem tret d’això…