Indústria 4.0

El canvi cap a la Indústria 4.0 requereix que les empreses disposin d’estratègies holístiques i integrades que ajudin a desenvolupar aquest procés de manera sostenible a llarg termini. Conceptes com IA, IoT, big data, integració i intel·ligència operacional, procediments de qualitat i compliment normatiu són la base de la nostra experiència en el sector.​

El nostre objectiu

T’ajudem a emprendre el camí de la transformació 4.0 i t’acompanyem en totes les fases del procés. 

 • Diagnòstic de la situació.

  Disposem de metodologies pròpies que ens ajuden a entendre la teva situació i a fer de la transformació digital un procés més de la companyia. 

 • Elaboració del full de ruta. Tracem el camí més eficient tenint en compte els teus problemes i les teves necessitats.

 • Execució del pla de projectes.

  Tenim experiència en la implantació de solucions transformadores que t’ajuden a afrontar els retocs proposats. 

 • Suport a la cerca de finançament. 

Diagnòstic de la situació.

Disposem de metodologies pròpies que ens ajuden a entendre la teva situació i a fer de la transformació digital un procés més de la companyia. 

Elaboració del full de ruta. Tracem el camí més eficient tenint en compte els teus problemes i les teves necessitats.

Execució del pla de projectes.

Tenim experiència en la implantació de solucions transformadores que t’ajuden a afrontar els retocs proposats. 

Suport a la cerca de finançament. 

Com treballem?

El procés de transformació digital d’una organització és complex. Per aconseguir els objectius cal identificar el grau de maduresa de l’organització, valorar quin camí queda per recórrer i establir un pla d’acció que tingui en compte tots els àmbits involucrats.  

Tot i que existeixen diferents models de maduresa i eines de diagnòstic, a IN2 utilitzem la nostra pròpia metodologia, M3. Basada en un model de maduresa i eines de diagnòstic que han promogut ACCIÓ, la Comissió Indústria 4.0 i Eurecat, parteix d’una avaluació inicial amb un diagnòstic avançat sobre sis eixos. Aquest diagnòstic permetrà elaborar el pla d’acció precís, mesurable i eficient que permeti assolir els objectius. 

Una vegada s’ha fet el diagnòstic, acompanyem les organitzacions en el disseny del full de ruta cap a la transformació digital mitjançant:  

 • La identificació d’accions a mitjà-llarg termini a partir de les troballes del diagnòstic.  
 • La priorització de les accions a partir de la valoració de l’esforç requerit i de l’impacte que representen.  
 • La planificació d’accions a curt termini.  

Alguns exemples de l'aplicació d'aquestes tecnologies són:

M3 – És un model de maduresa de quatre nivells

Un model de maduresa és una eina que orienta les organitzacions sobre el camí i les etapes que han de recórrer per optimitzar una àrea funcional o un procés determinat.  

A través de la nostra metodologia M3 hem creat un model de quatre nivells de maduresa per mesurar el procés de transformació digital que inclou tots els àmbits, no només el tecnològic. 

Internet of Things (IoT)

Internet de les coses (IoT) és un concepte que es refereix a la interconnexió digital d’objectes quotidians amb Internet. La ràpida expansió dels dispositius crea oportunitats per obtenir informació valuosa de manera més ràpida en connectar el que està desconnectat. Les solucions IoT ofereixen noves maneres de generar eficiències, atreure clients i desenvolupar nous negocis amb més coneixements en l’era del coneixement.  

Dispositius físics, vehicles, aparells electrodomèstics, animals de granja, equipament urbà, instrumental hospitalari i altres elements incorporen electrònica, programari, sensors, actuadors i connectivitat de xarxa, la qual cosa els permet connectar-se i intercanviar dades. 

A IN2 treballem per construir sistemes centrats en les persones, que permeten integrar, explotar i transformar en coneixement la informació que generen els dispositius connectats. Així, ajudem les empreses i els professionals a gestionar amb més eficàcia i a millorar les ràtios de productivitat.  

Robotic Process Automation (RPA)

L’RPA permet automatitzar tasques repetitives que no aporten valor, com el processament de factures, moure dades d’un sistema a un altre o emplenar formularis. I ho fa a velocitat, escala i a qualsevol hora del dia i de la nit.  

Desenvolupem tecnologia RPA que redueix costos, augmenta la productivitat i millora la qualitat del treball, perquè les persones de la vostra organització puguin dedicar el seu temps a tot el que generi valor.  

Interoperabilitat (ESB)

La interoperabilitat és la capacitat dels sistemes d’informació, i dels procediments als quals aquests donen suport, de compartir dades i possibilitar l’intercanvi d’informació i de coneixement entre aquests.  

A IN2 treballem amb una tecnologia que permet aquesta interoperativitat, de manera que se’n produeix fàcilment la integració en tots els sistemes que ja operen en la vostra organització. 

Així, el procés de digitalització serà més ràpid i eficient i obtindreu més rendibilitat de les vostres inversions.

Gestió documental (ECM)

A IN2 plantegem la gestió documental com una solució integral que es basa en la detecció i la definició dels processos documentals i de col·laboració que requereix el client, incloent-hi el compliment normatiu i/o legislatiu. 

Els serveis d’IN2 impliquen la selecció, la implantació i la configuració del programari de gestió documental open source que s’adapta millor a les necessitats del client.  

Intel·ligència empresarial (business intelligence)

Des de la integració i el modelatge de dades fins a l’explotació de la informació a través de solucions d’intel·ligència empresarial basades en la tecnologia de Microsoft (Power BI).  

Cadena de blocs (blockchain, BCH)

La cadena de blocs és una estructura matemàtica que permet emmagatzemar dades de manera segura, la qual cosa en garanteix la fiabilitat. A més, permet generar transaccions d’informació entre usuaris i crear un registre segur de tots els moviments. 

A IN2 desenvolupem tecnologia de cadena de blocs aplicada als sectors sanitari i turístic, en els quals la salvaguarda de la informació i la confidencialitat de les dades és crucial.  

Els nostres clients

Som el partner tecnològic necessari per a la transformació digital de la teva organització

World map
Agència Catala de l'Aigua
Vueling
Caixa Andorrana de la Seguretat Social
Alstom
Grupo Planeta
Mc Graw Hill Education
Ediciones SM
Bahia Principe
Volkswagen-Audi Espanya
Ancert
Port de Barcelona
Electrans
abertis telecom
Agbar
Lacer
Concentrol
Ajuntament del Prat del Llobregat
Circutor
Roca
Pastisart
Ciments Molins
Cedinsa
Tradisa

Demana més informació sense compromís

Envia el formulari o contacta directament amb nosaltres i t’atendrem!

Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de les teves dades personals abans d'enviar.
Carregant...

Xavier Picó

Industry 4.0 Sector Manager xavier.pico@in2.es
Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...