Sistema de control duaner de terminals de trànsit rodat

Projecte per al Port de Barcelona
0

Trànsits rodats gestionats cada mes

0

hores al dia. Servei d’alta disponibilitat i seguiment en temps real

0

Interfície única per a la integració de múltiples serveis

El problema del client

Port de Barcelona disposa de diversos terminals de naturalesa diferent. La terminal de rodats és el punt d’entrada i de sortida dels ferris que transporten vehicles i matèries primeres a granel. 

El control duaner de tots aquests elements és imprescindible i exigeix intercanviar informació entre múltiples actors, com les navilieres, l’Agència Tributària, el departament de policia i el mateix Port de Barcelona. 

Els objectius del client

L’objectiu principal del Port de Barcelona era millorar el funcionament i la fluïdesa de la terminal per reduir els temps de les operacions de descàrrega dels ferris. 

També volia augmentar el control duaner que es duia a terme a la terminal de rodats. 

Repte principal a resoldre

Recollir la informació de trànsit i de visites que s’efectuen a la terminal i controlar els estocs de mercaderies bloquejades en aquesta. 

El repte era la disparitat de departaments que participen en la gestió de la terminal: el control de duanes, la policia, els vehicles, els camions, els ferris i els productes a granel. 

La solució

El sistema consta de dos mòduls: un encarregat de recollir la informació del trànsit i les visites efectuades a la terminal i un altre l’objectiu del qual és controlar l’estoc de mercaderies bloquejades.

El primer és una integració de serveis web que connecten la terminal amb els manifestos dels vaixells i l’Agència Tributària.

El segon és l’eina que la policia utilitza per gestionar les accions que es duen a terme a la mateixa terminal i que disposa d’una sèrie de regles de negoci per automatitzar la presa de decisions.

Resultats i beneficis obtinguts

La implantació d’aquests mòduls ha eliminat l’intercanvi físic de documents entre les parts i ha aconseguit establir un flux de vehicles i materials per la terminal sense necessitat de la intervenció directa del personal de duanes. D’aquesta manera, s’ha reduït el temps de les operacions de sortida de la terminal en un 80%, la qual cosa ha reduït la quantitat d’estoc bloquejat en aquesta. 

La solució implantada ha permès augmentar la productivitat de quatre terminals del Port de Barcelona i està preparada per estendre’s a altres terminals en el futur.
El temps d’espera a les entrades i les sortides de les terminals s’ha reduït i s’han evitat retencions, ja que el temps de resposta a totes les accions és inferior a 2 segons.
L’automatització de les gestions elimina la necessitat de la presència del personal de duanes a la mateixa terminal, la qual cosa n’augmenta la productivitat sense necessitat d’augmentar els recursos existents.

Contacta amb nosaltres!

Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de les teves dades personals abans d'enviar.
Carregant...

Altres casos d'èxit

Treballem perquè les coses surtin bé

Formulari de contacte

Tens algún dubte o vols preguntar-nos quelcom?

Endavant!
Accepto el tractament de les teves dades personals
Accepta el tractament de dades personals abans d'enviar.
Carregant...